Hardlopen: the running TAG

Hardlopen: the running TAG

Als hardloopjunkie kon deze tag natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Ik heb de tag ook ingevuld nadat ik er toevallig een heerlijke 5 kilometer op had zitten. Dus als jullie een hoop positiviteit lezen dan zijn dat de endorfine nog. Haha 😉

Wanneer besloot je te gaan hardlopen? 

Dat is augustus 2012 geweest. Ik zag op de blog van Annemerel dat hardlopen toch echt leuk moest zijn en kocht heel impulsief een paar hardloopschoenen. Nadat ze binnen waren heb ik ze meteen uitgeprobeerd en eigenlijk ben ik nooit meer gestopt met lopen. Een half jaar later liep ik namelijk al mijn eerste halve marathon.

Wat was jou beginnersfout/valkuil? 

Ik denk te hard van stapel lopen, want na die eerste halve marathon kwam ik in een zwart gat terecht en heb ik een half jaar bijna niet gelopen. Ik zag de lol er niet meer van in en besloot me in te schrijven bij de sportschool. Gelukkig vond ik na mijn lange interrail mijn hardloopflow weer terug en nu loop ik gemiddeld twee keer per week.

Heb je wel eens last gehad van blessures? 

Ja helaas wel. Ik ben nogal blessure gevoelig door mijn hypermobiliteit en heb drie maanden geleden een zweepslag opgelopen. Gelukkig is dat alweer genezen en heb ik er geen last meer van, maar uitkijken moet ik altijd.

Wat is jou sportoutfit? 

Ik heb een kast vol sportkleding. Van korte broeken tot en met dikke truien. In de lente draag ik vooral driekwart leggings van Nike met tanktops van verschillende sportmerken. Voor de sportschool heb ik nog een hoop t-shirts want daar mogen we in de sportzaal geen tanktops dragen.

Welke schoenen draag je tijdens het hardlopen? 

Ik heb twee paar hardloopschoenen, maar ik loop nu vooral op de Nike Lunarglides. Ik heb ook nog knalroze Free Runs, maar die draag ik tegenwoordig alleen nog maar naar de sportschool. Ik zeg tijd voor een nieuw setje om op hard te lopen.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen? 

Ja ik gebruik de Nike+ App. Die heb ik eigenlijk altijd gebruikt op mijn iPhone en sinds kort heb ik het bekende sporthorloge van Nike dus gebruik ik die.

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?

Ik maak mijn hoofd leeg. Jullie hebben hier al kunnen lezen dat mijn hoofd leegmaken erg belangrijk is. Hardlopen is echt mijn therapie. En wanneer ik terug kom van een run kan ik er weer helemaal tegen aan. Soms dan gaat het hardlopen ook niet lekker, maar daar leer ik weer van doorzetten, want wanneer ik weer thuis komt voelt het fantastisch.

Wat staat er nog op je wishlisht?

Een paar nieuwe Nike Free Runs, en nog een nieuwe hardlooplegging van Nike. Die zitten namelijk ontzettend lekker!

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?

Irritaties? Vooral wanneer je in een park loopt en er vliegen allemaal vervelende beestjes in mijn mond. Of fietsers die niet voor je aan de kant gaan. Daar heeft Johan een prachtig post over geschreven. Maar over naar het positieve. Ik vind het enorm motiverend als ik mede-hardlopers tegenkom die je gedag zeggen. Of gewoon lieve mensen die je aanmoedigen. Daar kan ik echt van genieten.

Lees ook even de richtlijnen van de Hartstichting over gezond beginnen met hardlopen hier: https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/beweging/hardlopen-met-de-hartstichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *