Waarom ik eerst niet van hardlopen hield (maar nu wel)

Waarom ik eerst niet van hardlopen hield (maar nu wel)

Zes jaar lang was ik vijf dagen per week in de sportschool te vinden. Nu heb ik wat anders ontdekt…

Na een maand met gemiddeld twee hardloopsessies per week, durf ik toe te geven dat hardlopen mijn ding is.  Begrijp mij niet verkeerd, ik ben echt een sportschoolmeisje en dat blijf ik ook! Zodra ik een sportschool in loop, voel ik mij krachtig en heb ik zin om zware gewichten te liften. Toch zie ik hardlopen al jaren steeds meer populair worden en lijkt iedereen eraan mee te doen. Ik houd van sporten, maar wat houdt mij dan toch tegen het hardlopen te testen?

Angst hield mij tegen om hardlopen eens te proberen. Bang dat het saai is, bang om een knieblessure op te lopen en bang dat het te zwaar is. Om die reden bleef ik mezelf aanpraten dat hardlopen stom is en niets voor mij. Totdat ik afgelopen december twee weken vrij had van mijn werk als groepsles-instructrice en mijn sportschool ook dicht was op wat feestdagen. Na een paar dagen niet sporten (en wel snoepen van al het lekkers dat je met kerst tegen komt), won de drang om te bewegen het van mijn angst. Ik trok mijn schoenen aan en het leek of ik ineens buiten stond. Klaar om te rennen. Het begin van een nieuwe hobby.

Waar en wanneer je wilt

Je hoeft niet eerst naar de sportschool. In mijn geval betekent dit dat ik niet eerst 30 minuten hoef te fietsen voor ik mijn workout kan beginnen. Als ik (ineens) zin heb om te sporten, trek ik zo mijn sneakers aan en ga ik naar buiten. Ik ben niet veel tijd kwijt, binnen 50 minuten ben ik weer terug. Zo gemakkelijk is het. Ik hoef niet na te denken over wat ik allemaal moet meenemen, slechts sleutels, water en wat kleingeld.

Natuur

Wat is buiten sporten heerlijk! Zelfs toen het laatst min vijf graden was buiten. Het inademen van frisse lucht terwijl je rent, is vele malen gezonder dan de zweetlucht van een ander. Daarbij vind ik het heel rustgevend om langs water, bos en meer groen te rennen. Je zintuigen worden positief geprikkeld. De wereld is ineens zo groot, er gebeurt van alles, je hoort bussen, je ruikt de bomen, je voelt de zon op je wangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *