Top 3 meest bekende diëten volgens ome Google


2020 is een heel bijzonder jaar geweest waarin al onze gebruikelijke eetgewoonten veelal wat in de war raakten. Dankzij het thuiswerken (en het daarbij behorende snacken) werd de norm van het in de rij staan bij je favoriete koffieshop (nee joh, die met koffie en niet die rookartikelen) croissanterie, snackbar of andere leverancier voor een ochtend bakkie, een lunch broodje en een gebakje voor bij de thee een beetje tot een verre herinnering vervaagd. Dus is redelijk om te stellen dat een gezond evenwicht in het gewicht niet altijd een gemakkelijke, of een eerste prioriteit is geweest.

Fitnessen en lui googelen

Maar of jij nu thuis wel of niet aan wat fitness deed, dus gewoon van een flinke workout onder het zweet zat, of je gewoon heel, heel erg rustig aan deed (iets wat blijkbaar bij een pandemie hoort), het lijkt erop dat we met z’n allen nog steeds één ding gemeen hadden: we bleven niet stoppen met het googelen naar de beste diëten.

Want als het op diëten aankomt, dan kan het met al die eindeloze keuzes die er zijn wel heel moeilijk zijn om te beslissen welke methode het beste voor jou geschikt is. Dus als jij op zoek bent naar een manier om weer op het goede spoor te komen en je gezonder te voelen, of als je gewoon geïnteresseerd bent het gewicht dat je met je meedraagt ietwat te verlagen, dan zijn hier de top 5 dieettrends van 2020 tot nu toe.

De top drie van diëten (volgens Google)

Aan de top van de 3 van de meest gegoogelde diëten komen de uiteraard het meest populaire dieet van 2020 tegen, namelijk: keto. Volgens de SEO tool Ahrefs was keto met maar liefst 25,4 miljoen zoekopdrachten tot midden oktober van 2020 wereldwijd het meest gezochte dieet. Dit zijn bijna 70.000 online zoekopdrachten per dag!

1. Keto

Dit ketogene dieet (afgekort keto) is een koolhydraatarm, vetrijk dieet dat ervoor zorgt dat jouw lichaam vet als een vorm van energie gebruikt en er wordt van gezegd dat het tevens veel gezondheidsvoordelen biedt. Sommige van de voordelen zouden het verminderen van acne inhouden en uiteraard de ondersteuning (jawel, het is een echt dieet!) van gewichtsverlies.

2.Vasten

Op de tweede plaats volgde het ‘ordinaire’ vasten, een dieetmethode die tot volgens  Ahrefs 11,7 miljoen zoekopdrachten opleverde. Dit dieet wordt schijnbaar door velen gebruikt om af te (kunnen) vallen, hun gezondheid te verbeteren en iets langer te leven.

Deze onthouding van voedsel wordt ook wel intermitterend vasten genoemd, en is een eetpatroon dat wisselt tussen vasten en eten. Deze afvalmethode wordt volgens het internet door vele beroemdheden, waaronder Jennifer Aniston en Halle Berry toegepast.

3. Paleodieet

Op de derde plaats in de lijst stond met 3,8 miljoen zoekopdrachten het paleodieet. Het paleodieet is een voedingsplan dat is gebaseerd op voedsel dat in het stenen tijdperk (ook wel het paleolithicum genaamd) door mensen gegeten werd.

De reden hiervoor is dat er van de jager-verzamelaars van die tijd verondersteld wordt, dat zet met veel lagere percentages leefstijlziekten, obesitas en diabetes hebben geleefd. Jazeker, de fastfoodketens plus alle lekkernijen in de snackbar of supermarkt waren toendertijd echt nog niet bekend.

De Paleo neanderthaler versus de pizza

Jazeker, onze ome Google is oppermachtig als het gaat om het vinden van het meest bekende of populaire dieet. Geen jager uit het stenen tijdperk die daar tegenop kan in onze snelle internet wereld, en die jager had natuurlijk ook nog nooit iets vernomen van de andere populaire afvalmethodes, zoals het DASH, Atkins en Sirtfood diet. Onze Paleo neanderthaler zou dit allemaal maar moderne nonsense vinden, maar ja… eerlijk is eerlijk: hij of zij had dan ook nog nooit een stuk pizza of een hamburger speciaal aan een speer geregen!

,