Sportieve oefeningen om thuis te doen


De beleidsregels die door de overheid ingevoerd zijn om de verspreiding van COVID-19 te beperken, betekent dat de meeste mensen veel, zo niet bijna alle tijd in hun huis door zullen moeten brengen.

Zelfisolatie betekent veel minder mogelijkheden om lichamelijk actief te zijn, als jij anders gewend was om flink te wandelen, fietsen (ook voor het woon-werkverkeer) of vrijetijdssporten in een team te beoefenen.

Waarom lichaamsbeweging noodzakelijk is

Hoewel deze maatregelen voor zelfisolatie zeker noodzakelijk zijn, hebben ons lichaam en onze geest desondanks nog steeds beweging nodig om goed te kunnen functioneren, een gewichtstoename te voorkomen en de spirit er een beetje in te houden tijdens deze ‘vreemde’ tijden.

Lichaamsbeweging kan meehelpen ons immuunsysteem sterk te houden, minder vatbaar voor infecties en de ernstigste gevolgen ervan te zijn, en er alsook beter van te kunnen herstellen.

De globale aanbevelingen zijn dat alle volwassenen ten minste 150 minuten aan gematigde intensiteit of 75 minuten aan intensieve fysieke activiteit per week uitvoeren, evenals extra spierversterkende activiteiten op twee of meer dagen per week.

Elke activiteit is ook beter dan geen en meer activiteit levert zonder meer extra fysieke en mentale gezondheidsvoordelen op. More than Squats heeft hier voor jou wat simpele activiteiten samengesteld die prima in ieder huis uitgevoerd kunnen worden.

Zitten, staan ​​en bewegen

Neem regelmatig een pauze om elke 20 tot 30 minuten om zo niet continu achter jouw computer, tablet of smartphone te zitten. Je kunt bijvoorbeeld een paar minuten pauze nemen om even door het huis te lopen, wat frisse lucht op het balkon of in de tuin op te snuiven, of even met jouw hond te spelen.

Maak van trappen jouw beste vriend

Het gebruik van de trap is een uiterst tijdbesparende manier om fit te blijven. Slechts drie keer snel 20 seconden per dag traplopen kan jouw conditie in slechts zes weken al ietwat verbeteren.

Als je in een flat woont, vermijd dan de lift door meer de trap te gebruiken. Zorg ervoor dat je wel zoveel mogelijk het contact met de leuningen vermijdt. Interne trappen bieden ook allerlei mogelijkheden voor traplopen en krachttraining.

Gebruik jouw eigen lichaamsgewicht

Een Brits onderzoek uit 2017 wees uit dat de krachtoefeningen die je thuis doet, waarbij je van je eigen lichaamsgewicht gebruik maakt, zoals push-ups, sit-ups en plank oefeningen, net zo belangrijk voor de gezondheid als andere lichaamsoefeningen zijn.

Streef naar een paar eigen lichaamsgewicht sessies per week, waarbij elke sessie twee tot vier sets van acht tot vijftien herhalingen van elke kracht bevorderende oefening omvat. Zorg er verder voor dat je tussen deze sets twee tot drie minuten rust neemt.

Dans de COVID-19 blues weg!

Er worden online steeds meer live concerten gestreamd. Gebruik de stress verlichtende magie van muziek en dans hier lekker op. Er zal op dat moment (waarschijnlijk) toch niemand naar jou kijken, dus leef je even flink uit!

Dansen is een uitstekende manier om het hart te beschermen en om goed fit te blijven, aangezien het een matige en krachtige intensiteit kan bereiken en zelfs een intervaltraining met een hoge intensiteit kan imiteren.

Dansen levert ook diverse voordelen voor onze geestelijke gezondheid door ons te helpen om te gaan met de door het coronavirus opgelegde eenzaamheid.

Doe gewoon iets

De zelfisolatie die ons door COVID-19 wordt opgelegd zal de tijd dat we zitten waarschijnlijk flink doen toenemen en de fysieke activiteiten voor velen drastisch verminderen. De suggesties op deze More than Squats pagina zijn slechts enkele voorbeelden van ideeën voor lichamelijke oefeningen waarvoor geen speciale apparatuur nodig is, en die jij simpel in een kleine ruimte binnen kan uitvoeren.