Met deze sporten verbrand je de meeste calorieën


Om af te vallen en in vorm te blijven is het belangrijk om meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt. Maar welke sporten verbranden de meeste calorieën, of wat zijn de beste soorten oefeningen om optimaal in vorm te blijven?

Lichaamsbeweging en sport kunnen aanzienlijk veel calorieën verbranden, maar het werkelijke aantal calorieën dat jij verbrandt is daarbij wel afhankelijk van jouw gewicht, lengte en leeftijd, plus je fysieke mogelijkheden, de sport of activiteit en het intensiteitsniveau.

Spieren opbouwen zonder tijd te verspillen

Het gaat er veelal ook niet om hoeveel tijd je precies aan het sporten besteedt, maar hoe goed jij die tijd besteedt. Je kunt namelijk uren en uren in de sportschool doorbrengen zonder al te veel resultaten te behalen.

Maar je kunt ook enkele snelle oefeningen doen die de calorieën snel zullen verbranden. De volgende sporten verbranden veel calorieën en helpen jou ook mee om zonder al te veel tijd te verspillen flink wat spieren op te bouwen. Bovendien vereisen deze sporten (over het algemeen) ook niet al te veel geld, wat betekent dat iedereen ze simpel kan beoefenen.

Hardlopen – 800 calorieën per uur

Hardlopen is één van de gemakkelijkste en meest efficiënte sporten die jij beoefenen kan. Deze sport helpt je mee jouw immuunsysteem te versterken en sterkere benen op te bouwen. Door regelmatig even heerlijk te gaan joggen kan je niet alleen je stress wegrennen maar tevens de sterkte van je botten vergroten. Koop een paar goede hardloopschoenen en neem een running mate mee om deze activiteit prettig op te starten. Je kunt overigens ook binnen op een loopband jouw calorieën fijntjes wegrennen!

Zwemmen – 900 calorieën per uur

Of het nu voor de lol is of voor een heuse wedstrijd, zwemmen is een andere sport die lekker veel calorieën verbrandt. In een krachtig tempo baantjes zwemmen kan tussen de 600 en 900 calorieën per uur verbranden, en de vlinderslag kan daarbij zelfs tot wel 1.000 calorieën per uur verbranden. Andere zwemslagen die een aanzienlijk aantal calorieën verbranden zijn onder meer de rugslag en schoolslag.

Fietsen – 600 calorieën per uur

Net als hardlopen is fietsen een andere lichaamsactiviteit waarbij je jouw gedachtengang even heerlijk kunt uitschakelen. Tijdens het fietsen (buiten, of binnen op een hometrainer/spinningbike) kan je veel andere dingen doen, zoals naar muziek luisteren, tv kijken en nog veel meer. En als je een avontuurlijke instelling hebt, dan kan je met je mountainbike ook een spannende fietstocht in de heuvelige bossen maken. Hoe je het ook doet, fietsen helpt jou mee veel van je lichaamsvet te verbranden.

Voetbal – 600 calorieën per uur

Voetbal is niet alleen de meest beoefende sport ter wereld, maar het kan in vergelijking met andere sporten ook nog eens effectief een maximale hoeveelheid calorieën verbranden. Een gemiddelde voetballer legt in elke wedstrijd (van 90 minuten) ongeveer 11 tot 13 kilometer af. Ze joggen meestal in hun voetbalschoenen, maar van tijd tot tijd moeten ze eveneens zo snel mogelijk sprinten. Verder bevat dit spel ook veel sliding tackles en allerlei intensieve luchtduels.

Vechtsporten – 600 calorieën per uur

Het is van vechtsporten bekend dat ze tot wel 1.000 calorieën per uur kunnen verbranden. Behalve het verbranden van calorieën en het jezelf kunnen verdedigen, helpen vechtsporten iemand ook om flexibeler te zijn. Leer met deze zelfverdedigingssporten op de juiste manier je armen en benen te gebruiken terwijl je flink wat calorieën verbrandt. Een vechtsport is niet alleen prima voor je mentale toestand maar dit soort training zal jouw testosteronniveaus van tijd tot tijd alsook flink verhogen!